Astrologija

Pravi trenutak za ljubimca

Želim kućnog ljubimca!

Mnogo pre nego što sam počela da se bavim astrologijom imala sam različite kućne ljubimce, i danas opet razmišljam o jednom. Moja devojčica je stasala za svog prvog prijatelja, i ja razmišljam kako pronaći pravog ljubimca koji će sve ukućane zadovoljiti, koji će nam svima prijati, pre nego što nas naša mezimica nagovori da uzmemo mešanca.

Ima mnogo ponuda na tržištu, i ukoliko ne znate šta želite i šta vam zaista prija, možete se naći u jednoj nesrećnoj dugoročnoj vezi u kojoj ćete patiti ne samo vi, već i vaš ljubimac.

Astrološki gledano, ako želite kućnog ljubimca, pogledajte svoje 6. polje i vladara tog polja, a zatim pogledajte koje aspekte on pravi sa drugim planetama u vašoj natalnoj karti. Evo vam moj primer: 6. polje mi počinje u Blizancima, a nastavlja se u Raku. Gledam svog Merkura koji pravi konjukciju, laički prevedeno dodiruje se sa Uranom, pa su svi moji ljubimci iznenada ulazili u moj život. Kako mi se 6. kuća nastavlja u Raku, moj prvi ljubimac, mačor šaren kao zmija ležao je na stomaku maminom stomaku. Da objasnim, Merkur mi je u Škorpiji, a vladar Škorpije, Pluton, vlada zmijama. S druge strane, Mesec vladar Raka, simboliše majku, a stomak je deo tela kojim vlada. Tog prvog ljubimva ugledala sam kad sam se jednog dana vratila sa tatom iz vrtića. Tu leži nova simbolika Merkura. On opisuje decu, a moj Mekrkur pravi još jednu konjukciju sa Suncem, koje, opet, simboliše oca. Slučajnost? Da se, kojim slučajem, ne bavim astrologijom, pomislila bih da to jeste neverovatna slučajnost.

 

Prilikom odabira kućnog ljubimca možete gledati i znak u kojem ste rođeni, jer svaki znak ima i svog kućnog ljubimca. Nije slučajno da se baš Ribama, ovde pričam o tipičnim predstavnicima znaka, a nismo svi baš prototip znaka u kom smo rođeni, toliko dopadaju ribice u akvarijumu ili što Ovnovi vole baš borbene pse, a Rakovi mačke.

Isti taj Merkur u dodiru s Uranom donosio mi je neobične ljubimce, neobičnih imena. Zanimljivo je i to što sam slučajno, jedne noći, ispred zgrade svog druga, vraćajući se kući s dečkom koji mi se dopadao u tom trenutku (Mars kao suvladar Škorpije), našla divnu ženkicu maltezera, potpuno prljavu i napuštenu. Opet se pojavljuju Škorpija, ali i Pluton kao njen vladar koji opisuje prljavštinu i mračna mesta. Borila sam se sa savešću celu noć, ali moj Mesec, koji pravi najlepši aspekt u mojoj karti, a takođe i jedan od najlepših aspekata u astologiji, trigon sa Jupiterom, odigrao je i ovaj put pošteno. Tako sam se u naredna dva dana bacila u potragu, i pronašla maltezerki njen pravi dom.

Imala sam i mačka potpuno crnog, koji je stanovao u mojoj zgradi. Pronašao me je sam, naravno! Taj isti mačak je došao povređen. I tu je opet simbolika; Mars, kao suvladar Škorpije, simboliše i povrede, moj pored aspekta sa Merkurom je i u napetom aspektu sa Suncem, pa je sasvim normalno da mi je doveo povređenog mačka. Taj isti mačak znao je da se iznenada ušunja, uvek pored moje majke, u stan i da me čeka u mojoj sobi na jastuku na kome spavam. Moj Mesec koji simboliše i posteljinu u dodiru je s Venerom, koja simboliše jastuk.

Mogla bih ovako da nabrajam u nedogled, i situacije i ljubimce, a eto izdvojila sam pse i mačke. To je zbog toga što moj Merkur,m pored neodoljivog Urana koji mi je davao neobične ljubimce, gradi aspekte sa Mesecom i sa Suncem. Tako sam imala petla i kokicu, koji su, složićete se, neobični kućni ljubimci za grad.

Moja devojčica, kao i ja, ima predivni aspekt vladara 6. polja, Jupitera, sa Mesecom. Jupiter, kao vladar njenog 6. polja, gradi konjukciju sa Mesecom, pa sam eto ja, kao njena majka, simbolika njenog Meseca, i ja sam ta koja će joj omogućiti da ima svog mezimca. Međutim, kako joj se još ne otvara ta priča, ostaje dilema da li je zaista sad pravi trenutak za ljubimca, s obzirom da nema prozora i nema aspekata koji bi ovaj izbor podržali.

Zbog toga danas eto razmišljam, da li da joj biram kućnog ljubimca, da li da kupujem tu toy- pudlu ili bišona, ili da opet čekam nepredvidivog Urana da mi u pravom trenutku dovede novog ljubimca?!

Možda ta moja odluka još nije zrela, a možda, samo možda, više volim iznenađenja!

Srodni članci

Astrologija

Horoskop za Oktobar

Mesečni horoskop za oktobar 2018. godine Mesečni horoskop za oktobar: OVAN Prva polovina oktobra biće stresna za vas. Ovo je n...

Astrologija

Horoskop za Septembar

Mesečni horoskop za Septembar: OVAN Prva polovina septembra dobra je za uslužne delatnosti. Usmerite se ka tome, ukoliko vam poslo...