Astrologija

Horoskop za Oktobar

Mesečni horoskop za oktobar 2018. godine

Mesečni horoskop za oktobar: OVAN

Prva polovina oktobra biće stresna za vas. Ovo je naročito vezano za polje posla odnosno karijere. Poteškoće u realizaciji radnih zadataka zbog situacija kojima nećete moći da se prilagodite. Bićete napeti i ishitreni. Pazite da ne načinite grešku. Usmerite energiju na rešavanje zaostalih obaveza na polju novca i da izbegavate nove investicije, naročito one većeg obima. Ukoliko sad ne rešite problem, očekujte neočekivane komplikacije zbog neisplaćenih dugovanja. Mogući su problemi u odnosima sa saradnicima. Biće vam potrebno više strpljenja kako biste izbegli gubitke, a strpljenje i taktičnost vam nisu jača strana. Ovo će vas navesti da naučite da budete pažljiviji u rukovanju novcem. Sredina oktobra vam donosi mogućnost rešenja tako što ćete biti u mogućnosti da postignete dogovore oko isplata koje dugujete i da započnete jedan novi projekat. Iskoristite kraj meseca. Bićete oštroumni. Umećete da se snalazite i služite raznim lukavstvima kako biste postigli svoje ciljeve. Ovo vam doduše neće mnogo pomoći sa finasijama, koje će se dodatno destabilizovati. Ovog puta pazite da se ne zadužujete dodatno. Ulazite u dobar period kada se radi o velikim i dugoročnim ciljevima. Iskoristite priliku da sklopite profitabilan ugovor.

Ovnove u vezi/braku očekuju nevolje u ljubavi. U vaše odnose sa voljenom osobom uvući će se ljubomora. Strasti će doći do usijanja, što može da se završi ozbiljnim sukobima. Neslaganja će najviše biti oko kućnog budžeta. Sredinom oktobra uspećete da nađete rešenje tako što ćete porazgovarati sa voljenom osobom i izneti sve što vam nije po volji u vašoj vezi. Bićete dovoljno uviđavni da saslušate i primedbe vašeg partnera na vaše ponašanje. Mada ćete uspeti da izgladite nesuglasice, povremeno će da iskrsnu manje, prolazne prepirke. Do kraja meseca bićete ponovo u ljubavi. Slobodnim Ovnovima početkom meseca vraća se u život prošlost. Susret sa bivšom ljubavi, će vas uznemiriti. Setićete se svega, naročito raskida. Ove misli će vas pritiskati, jer u vašem životu postoji i neko ko vam se dopada. Kako ćete ubrzo shvatiti da osoba koja vam se dopada ima već nekog i da tu neće biti ništa, pristaćete na izlazak sa bivsom ljubavi. Do kraja meseca obnovićete vezu.
Zdravlje osetljivo. Bićete skloni upalnim procesima, posebno urogenitalnog trakta. Moguće su i reumatske smetnje, posebno kod starijih Ovnova. U trećoj dekadi oktobra doći će do poboljšanja zdravlja. Više ćete se kretati i bićete u boljoj kondiciji. Prijaće vam fizičke aktivnosti. Potrebna vam je kalorična hrana kako biste podigli otpornost svog organizma. Uzimajte više pasulja, sočiva, krompira i zelenog povrća kao što je spanać. Žitarice, integralni hleb i mlečni proizvodi su vam neophodni u ishrani. Pojačajte unos kalcijuma i C vitamina.

Mesečni horoskop za oktobar: BIK

Ovo nije mesec za nove projekte niti za javne nastupe. Ako se vaš posao odnosi na rad sa klijentima, imaćete teškoća, a mogući su i nezadovoljni klijenti. U odnosima sa poslovnim partnerima nailazićete na teškoće u odvijanju zajedničkih poslova. Izbegavajte u ovom mesecu sklapanje novih poslovnih ugovora. Moglo bi da dođe do neočekivanog razilaska sa jednim poslovnim partnerom ili do raskida unosnog ugovora, što bi vam nanelo štetu i dovelo do zastoja u odvijanju aktuelnih poslova. Sredinom meseca imaćete više sigurnosti i stabilnosti, pa ćete polako početi da ostvarujete napredak. Bićete u mogućnosti da unapredite saradnju i odnose sa poslovnim partnerima.

Krajem meseca ćete nailaziti na neslaganja sa nadređenima i osobama od autoriteta, što bi moglo ozbiljno da ugrozi vaše pozicije. Istovremeno će vam se pružiti šansa da za postizanje značajnog uspeha. To će vam pomoći da poboljšate vaše pozicije i ugled. Što se tiče finansija, prva polovina oktobra biće promenljiva, pa izbegavajte velike investicije. U drugoj polovini oktobra uspećete da ostvarite planirani prihod ali će vas čekati i uvećani rashodi.

Bikovima u vezi/braku oktobar će biti prilično stresan i promenljiv mesec kada se radi o odnosima sa voljenom osobom. Sukobi sa partnerom će iskrsnuti oko zajedničkih planova. Svako će vući na svoju stranu i nećete moći da se složite. Izbegavajte svađe. Sredinom meseca strasti će splasnuti i to će vam olakšati da postignete dogovor, ali će tenzije i dalje da traju i biće povremenih prepirki i nesuglasica. Krajem meseca ćete uspeti da prevaziđete teškoće. Vaša veza će opet biti skladna. Slobodni bikovi pokušaće da privuku pažnju osobe koju će upoznati u provodu,ali će još neko baciti oko na nju. Bićete primorani da se takmičite sa konkurencijom. To će vas stavljati u neprijatne situacije i bićete skloni ishitrenim reakcijama koje vam neće ići u prilog kod vaše simpatije. Za vas će u isto vreme biti zainteresovana jedna osoba koja bi mogla da bude bolja prilika od ove koju ćete pokušati da osvojite. Pazite da ne propustite šansu.

Oslabljen vam je imunitet. Vaše zdravlje će biti osetljivo. Pazite se prehlada. Ne izlazite lagano obučeni. Pazite na svoju ishranu i zdravo se hranite. Krajem oktobra imunitet će vam ojačati. Više se krećite. Potrebno je da svoju ishranu pojačate vitaminima kao i namirnicama koje sadrže kalorije ali koje nisu teške za probavu. Pijte dosta tečnosti.

Mesečni horoskop za oktobar: BLIZANCI

Početkom meseca biće neophodno da se više angažujete oko ranije započetih, a nedovršenih ili silom prilika odloženih zadataka. Neočekivane komplikacije na poslu mogu nastati zbog poteza konkurencije koji će omesti vaše planove. Obratite pažnju da vam neko ne radi nešto iza leđa sa ciljem da se okoristi na vaš račun. Sredina oktobra dobra je za pregovore o novim poslovnim mogućnostima koje su u prošlosti više puta odlagane. Ovog puta ćete uspeti da se dogovorite. Biće vam pojačana i intuicija pa ćete lakše doneti jednu važnu odluku. Na ruku će vam ići svi poslovi koji zahtevaju kreativna rešenja. Ako se bavite oblastima saobraćaja i transporta, moguće su nezgode kada se radi o dugim i dalekim relacijama. Kraj oktobra vam donosi mogućnost boljeg obrta novca. Ovo će vam omogućiti da stabilizujete vaše finansijsko stanje i da profitirate od dugoročnih poslova i ranijih investicija. Imaćete ispeha u oblastima povezanim sa građevinskom industrijom, menadžmentom, bankarstvom i ekonomijom. Započećete nove projekte koji će vam se isplatiti kada ih razradite.

Blizancima u vezi/braku početak meseca obeležiće partnerovo nezadovoljstvo. Nedostajaće mu vaša pažnja, pa će se vaša veza naći na iskušenjima. Može dovesti do ozbiljnih nesuglasica u slučaju da ste nešto skrivali od partnera jer će vaš partner neočekivano saznati nešto što mu niste rekli. Izbegavajte neiskrenost.

Sredina oktobra doneće vam nove nejasnoće i neočekivane smetnje u odnosu sa voljenom osobom. Potrebno je da se potrudite da nađete zajednički prihvatljivo rešenje. Krajem meseca uspećete da postignete razumevanje i da se prihvatite rešavanja proteklih nesuglasica. Radite na poboljšanju međusobnog poverenja. Slobodnim blizancima privući će pažnju osoba koju će upoznati na poslovnom sastanku ili preko jednog prijatelja. Simpatije će biti obostrane ali ćete saznati da je osoba u braku ili dugoj vezi. Predložiće vam da se tajno viđate i da uđete u tajnu vezu ili avanturu ali će se to već u startu pokazati napeto i nesigurno. Ne ulazite u ovu priču, ćeka vas uzbudljiv mesec. Pojaviće se još dve osobe do kraja meseca koje će želeti da sa vama budu u tajnoj vezi. Čekajte treću sreću.

Zdravlje će biti osetljivo. Bićete podložni probavnim smetnjama, pa je važno da pazite na vašu ishranu. Smetnje su moguće i u predelu mokraćnih kanala, gde su moguće upale. Krajem oktobra zdravlje će vam biti stabilnije. Potrebno vam je više discipline. Vreme je da promenite svoje navike u ishrani. Uzimajte namirnice koje nisu prošle kroz termičku obradu. Ubacite u ishranu dijetetske suplemente. Potrebno vam je više magnezijuma, B i E vitamina. Izbacite slatkiše i brzu hranu i smanjite kafu.
Mesečni horoskop za oktobar: RAK

Rakovi će početkom meseca osećati teškoće u zajedničkim poslovnim projektima koje neće moći da se jasno definišu i rešavaju jer će dolaziti iz nepoznatih izvora. Unosiće napetosti u vaše poslovne odnose. Pripazite jer vam neko spetkari iza leđa. Izbegavajte bilo kakve rizične poteze i investicije. Može doći do neočekivanog prekida jedne saradnje, što bi vam omelo planove, posebno ako ste vlasnik privatne firme. Na teškoće ćete nailaziti u timskom radu pa je važno da budete otvoreni na kompromis. Bićete skloni ishitrenim potezima, sukobima sa kolegama ili osobama od autoriteta, a to će se nepovoljno odraziti na vaše finansije. Biće neophodno da se posvetite rešavanju zaostalih dugovanja jer će oko toga biti najviše pritisaka na vas. Sredina meseca donosi uspeh u javnosti. Održaćete uspešnu prezentaciju i sklopiti dugoročni poslovni ugovor. Započećete i nešto novo što će od vas zahtevati kreativnost. Dobici će vam dolaziti kroz oblasti zabave i prosvete. I na dalje je potrebno da izbegavate ishitrene finanijske poteze jer vam to može naneti gubitke. Teškoće vam dolaze ako se bavite mehanikom i tehničkim poslovima. Krajem oktobra očekuju vas stabilne pozicije i koristi od poslovnih partnerstava. Budite pažljivi sa novcem jer ćete nailaziti na uvećane troškove, a i sami nećete imati dobar osećaj za investicije.
Rakovi u vezi/braku početak oktobra donosi nesuglasice sa partnerom. Nezadovoljstva koja ste potisnuli počeće da remete vašu emotivnu vezu. Porazgovarajte o ovom problemu sa partnerom. Sredinom oktobra ćete uspeti da se stabilizujete. Potrebni su vam ustaljeni rituali u zajedničkom životu.

Kraj meseca donosi opuštenost u odnosima sa voljenom osobom. Uživaćete u zajedničkim trenucima. Potrudićete se da nadoknadite ono što ste propustili u ranijem periodu. Partner će vam uzvratiti osećanja. Slobodnim rakovima početak oktobra vam donosi haotična dešavanja na polju ljubavi. Pokušaj da se približite nekome ko vas privlači izazvaće tenzije i razočaraćete se, što će vas navesti da odustanete. Nakon toga će vam prići neko ko će vam već na prvi pogled delovati da zadovoljava najveći deo vaših kriterijuma u ljubavi. Krajem meseca započećete skladnu vezu na duže staze. Nekim Rakovima će se vratiti stara ljubav.

Bićete dobrog zdravlja. Oktobar vam je povoljan da unesete nešto novo u vezi vaše brige o zdravlju. To može da bude drugačiji način ishrane, novi program fizičkih vežbi i slično. Oslobodićete se jedne loše navike, što će doprineti poboljšanju zdravlja generalno. Prijalo bi vam da odete vikendom na planinu zbog čistog vazduha i promene klime. Vašem organizmu prijaće ishrana koja je lako svarljiva ali koja sadrži dovoljno kalorija, vitamina i proteina. Čorbice od povrća su dobrodošle. Pojačajte vitamin C.
Mesečni horoskop za oktobar: LAV

Početak meseca nosi odlaganje i prolongiranje važnih rokova. Uzrok će biti neočekivane smetnje i raskid jedne saradnje. Moraćete da se reorganizujete i da neke segmente ponovo obrađujete. Primetićete da je bilo grešaka koje se moraju ispraviti. Sredinom meseca biće neslaganja sa jednim poslovnim partnerom, što će vam otežati napredak u zajedničkom projektu.Potrebno je da se pokrenete i da počnete da rešavate prepreke i zastoje. Započećete jedan projekat u privatnoj režiji koji ste pokušali već ranije da pokrenete ali niste uspeli zbog nepovoljnih okolnosti. Sada ćete uspeti ali ćete se još nekoliko puta vraćati na početak dok ne uspete da ga razradite. Imaćete dobar osećaj za tokove novca i ostvarićete dobitke. Krajem meseca možete dobiti priznanje za ranija postignuća u poslu ali i unapređenje. Na polju novca će vam prva polovina oktobra biti promenljiva i moguće su teškoće, pa je mudro da izbegavate velika ulaganja i transakcije. U drugoj polovini oktobra ćete uspeti da obavite povoljne dogovore, dobijete garancije o isplati zaostalih potraživanja, što će popraviti vašu finansijsku situaciju, ali tek toliko da ne budete u ozbiljnijem minusu.

Lavove u vezi/braku Venera početkom meseca očekuju opet tenzije i nesuglasica koje su imali u prethodnom mesecu. Nemojte opet praviti iste greške. Izbegavajte ljubomorne scene i prepirke oko svakakvih sitnica.

Krajem oktobra moći ćete da prevaziđete neslaganja sa voljenom osobom. Shvatićete šta je neophodno kako bi vaš odnos sa partnerom postao skladniji. Promenićete nešto u svom pristupu i ponašanju, što će obradovati vašeg partnera. Slobodne lavove nastaviće da privlači osoba sa kojom su pokušali da ostvare emotivnu vezu ali su uspeli samo da dobiju prolaznu i kratku avanturu. Često ćete se viđati na istim mestima i između vas dvoje će ponovo da se razbuktaju strasti. Sve će se kao i prošlog puta završiti u krevetu ali ćete dobiti novu šansu za nešto više od strasnog seksa. Usudite se na sledeći korak, ovo je veza koja bi mogla da uspe.

Zdravlje je osetljivo početkom oktobra. Moguće je lakša i prolazna prehlada. Potrebno vam je više odmora. Izbegavajte preterane fizičke napore. Sredinom oktobra vaše zdravlje će biti stabilnije. Počećete da primenjujete novi program za poboljašnje zdravlja. Tokom oktobra vašem organizmu je potrebna hrana koja sadrži proteine. Meso možete češće da uzimate. Voće jedite više sušeno nego sveže. Umanjite unos mleka, hleba, šećera i gaziranog pića. Obogatite ishranu dodatkom dijetetskih suplemenata, naročito vitamina C.

 

Mesečni horoskop za oktobar: DEVICA

Početkom meseca možete osetiti finansijski gubitak zbog nekog nepromišljenog poteza ali i zbog konkurencije. Poteškoće možete očekivati i kad su u pitanju dogovori oko važnih poslova. Može doći i do neočekivanog otkazivanja jednog projekta, a to će negativno uticati na vaše prihode i platni promet. Sve ovo će vas totalno omesti i nećete biti u stanju da isplatite deo svojih obaveza. To će vam olakšati prevazilaženje zastoja i neslaganja u pregovorima oko novih i aktuelnih projekata. Preuzmite rizike u razumnoj meri i isplatiće vam se.

Vaša finansijska situacija će se poboljšati zahvaljući uspešno postignutim dogovorima i mudrim potezima koje ćete povlačiti u tom pravcu. Uspećete da postignete sporazum sa jednim poslovnim partnerom i sklopite povoljan ugovor. Čuvajte se konflikta sa nadređenom osobom, sredinom meseca. Krajem oktobra doćiće do smanjenog priliva novca upravo zbog neslaganja sa nadređenim osobama. Ipak, uspećete da dođete do potrebnih sredstava i nastavićete stabilno da poslujete.

Device u vezi/braku biće u prilici da sa partnerom pokrenu razgovore o o svemu čime niste zadovoljni u vašem odnosu. Oko toga mogu da iskrsnu i sukobi, pa čak i ljubomorne scene. Izbegavajte svađe.

U drugoj polovini oktobra uspećete da poboljšate odnos sa voljenom osobom. Uspećete da poboljšate komunikaciju i ojačate poverenje u vezi. Potrudite se da budete iskreni. Slobodne device osećaće se nesigurno. Pravićete greške u pokušaju da privučete pažnju jedne osobe koja će vam delovati kao idealan partner. Vremenom ćete shvatiti da niste zanimljivi toj osobi i osećaćete se razočarano. U drugoj polovini meseca će vam prići neko ko će vas podsetiti na nekoga s kim ste ranije bili u vezi i koga ste voleli. Između vas dvoje će se ubrzo razviti simpatije i razgovori o sličnim interesovanjima. Do kraja oktobra ćete ući u vezu i bićete zadovoljni ishodom.

Zdravlje je osetljivo. Mogući su upalni procesi i infekcije. Obavite jedan sistematski pregled. Sredinom oktobra popraviće vam se imunitet. Neophodno vam je više kalorija kako biste ojačali otpornost vašeg organizma. Smanjite unos mesa. Pojačajte namirnice koje su bogate vlaknima.

Mesečni horoskop za oktobar: VAGA

Početkom meseca bi bilo dobro da proverite da li ste ažurirali obaveznu administraciju i da li se u svom poslu pridržavate propisa jer je moguća iznenadna poseta inspekcije, što bi vam moglo poremetiti planove i doneti teškoće. Obratite pažnju na sve što nije obavljeno na vreme na polju novca, na uplate koje kasne i na vaše obaveze prema poveriocima. Vreme je da se potrudite da poboljšate priliv sredstava na vaš račun ali to zahteva da zatvorite otvorene stavke koje se odugovlače. Nije povoljan mesec za nove investicije, pa ih izbegavajte. Nailazićete na neočekivane teškoće u novčanim transakcijama. Iznenadni rakid jednog ugovora naneće vam gubitke. Sredina meseca donosi povoljne dogovore oko refinansiranja i otplate dugovanja. Vaša finansijska situacija će zahvaljujući tome moći da započne sa oporavkom i počeće postepeno da se poboljšava. Krajem meseca obnovićete jednu saradnju koja će vam omogućiti brže i efikasnije postizanje planiranih ciljeva.

Vage u vezi/braku početkom oktobra očekuju nesuglasice unutar porodice. Sa voljenom osobom nećete uspeti da se uskladite oko porodičnih obaveza. Bićete preoterećeni teškoćama materijalnog tipa koje će od oboje zahtevati više angažovanja na poslu i izvan kuće. Oktobar vam donosi ljubomorne scene, pojačane strasti i izlive posesivnosti.Od druge polovine oktobra potrudićete se da promenite ono što je bilo negativno u vašem pristupu voljenoj osobi. Porazgovarajte otvoreno i iskreno o svemu što vam smeta u vašoj vezi i potrudite se da to ispravite. Do kraja meseca ćete ponovo obnoviti bliskost u odnosu. Slobodne vage će osećati napetost početkom oktobra. Primetićete kako osoba koja vam se dopada ne odgovara na vaše signale i kako se pojavio neko novi ko je osvojio njeno srce. To će u vama izazvati nalet ljubomore i bićete skloni da napravite scenu na javnom mestu, što će vas rasteretiti napetosti. Nakon toga ćete se okrenuti bivšem partneru koji vas još uvek nije preboleo i pružićete mu novu šansu. Budite pažljivi jer je važno da prvo rešite sve ono što je dovelo do raskida.

Zdravlje će vam biti osetljivo početkom oktobra. Prehlade su moguće, kao i problem sa urogenitalnim traktom. Sredinom meseca zdravlje će početi da se popravlja. Više se krećite.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži više sastojaka koji utiču kao detoksikanti i čiste nagomilane štetne materije iz vašeg organizma. Ubacite magnezijum. Smanjite unos kafe i slatkiša.Pijte zeleni čaj. Pojačajte vitamin C.

Mesečni horoskop za oktobar: ŠKORPIJA

Početak meseca nije dobar za poslovne pregovore. Nećete umeti da se prilagodite sagovornicima niti okolnostima na koje budete nailazili što će vas usporiti u ostvarivanju planiranih zadataka. Usmerite se i posvetite se rešavanju zaostalih radnih obaveza. Najviše pažnje i vremena posvetite poslovnim odnosima, vašem nastupu i reorganizaciji. Neočekivano ćete raskinuti jedno poslovno partnerstvo što će još više naglasiti potrebu da nešto promenite u svom dosadašnjem načinu poslovanja. Reogranizacija će biti neminovna. Moguća su neslaganja i konfliktne situacije sa nadređenim osobama.

Sredina meseca donosi mogućnost da započnete sa novim poslovnim metodama, a to će vam omogućiti da zaustavite lanac neprijatnosti i teškoća na koje ste nailazili u prvoj polovini meseca. Kreativnost će biti izražena i doneće vam uspeh ako se bavite oblastima zabave, estrade, ugostiteljstva, oblastima za decu i hemijskom industrijom. Krajem meseca uspećete da postignete uspeh u pregovorima koji su se odužili više nego što je predviđeno i gde ste nailazili na brojne prepreke. Na finansijskom polju vas očekuju dobici krajem meseca. Postići ćete planirani saldo na računu. Škorpije u vezi/braku ostaće bez osobe koja je bila vezana za vas. Doći će do zahlađenja, a uzrok tome su nerazumevanje, nedovoljna pažnja sa vaše strane prema partneru i nerešene neprijatne situacije u prošlosti. Mogući su i konflikti. Druga polovina oktobra doneće vam mogućnosti da ublažite nesklad u odnosima sa voljenom osobom. Potrebno je da promenite svoje stavove u odnosu na partnera i unesete nešto novo što će vašu vezu osvežiti i poboljšati. Potrebna vam je iskrena komunikacija.

Slobodne škorpije su zaljubljene. Osoba u koju ste zaljubljeni i sa kojom pokušavate da ostvarite emotivnu vezu napraviće nešto što će vas zaprepastiti i razočarati, tako da ćete odustati od daljih pokušaja da je privučete. Zbog razočaranja koje će vas snažno pogoditi uletećete u jednu strasnu i prolaznu avanturu. Shvatićete da osim strasti tu neće biti nikada ničega više. Krajem oktobra susret sa bivšom ljubavi navešće vas da razmislite da li da obnovite vezu. Pokušaćete i u početku ćete biti zadovoljni.

Početak okotobra donosi osetljivo zdravlje. Bićete podložni smetnjama u predelu zglobova koji mogu biti reumatskog tipa. Bićete osetljivi i na promene vremena. Čuvajte se povreda. U drugoj polovini oktobra, vaše zdravlje će se popraviti i stabilizovati. Više ćete biti u pokretu i fizički aktivni. Vaša ishrana tokom oktobra treba da sadrži više proteina koje možete unositi kroz integralne žitarice. Najvažniji vam je doručak koji treba da sadrži proteinski šejk ili musli i pahuljice od raži i heljde sa kombinacijom jogurta ili kefira.

Mesečni horoskop za oktobar: STRELAC

Početkom meseca pokušajte da izbegnete komplikovane novčane situacije, velike investicije i transakcije. Obratite pažnju na tokove novca. Neko će pokušati da vas izradi, pa biste se mogli naći na gubitku. Posebnu pažnju obratite na sve što se dešava u pozadini i na osobe koje bi mogle da pokušaju da se okoriste na vaš račun. Saznaćete neke tajne i može se dogoditi da uvidite ko vas je sve varao i koliko ste zbog toga izgubili i u finansijskom pogledu, a da toga niste bili svesni. Sredinom meseca okolnosti će dovesti do raskida saradnje sa pojedinim osobama. Ako ste vlasnik privatnog preduzeća, daćete otkaz nekim osobama. Ako radite za nekoga i ako ste učestvovali u mahinacijama, vi možete da dobijete otkaz.

Sredinom meseca ćete dobiti podršku za sva dešavanja koja su vas pritiskala u prvoj polovini oktobra I to od strane od koje niste očekivali da će vam priskočiti u pomoć. To će biti neko od vaših starih saradnika i poslovnih partnera sa kojim ćete obnoviti saradnju. Oslonite se na intuiciju u rešavanju finansijskih teškoća. Imaćete dobar osećaj kakve poteze da povlačite što će vam doneti dobitke nakon izvesnog rizika u koji se upustite. Kraj meseca nosi vam uspeh u oblastima finansija, građevinarstva, trgovine energentima, u kreativnim oblastima i u oblastima zabave. Na finansijskom polju vas očekuju dobici.

Strelčevi u vezi/braku početkom meseca osećaće nesklad u odnosu sa voljenom osobom. Nećete uspevati da se jedno drugom prilagodite i dolaziće do čestih neslaganja i prepirki. Nećete uspeti da se složite oko zajedničkih investicija. Partner će sumnjati da nešto krijete od njega. U drugoj polovini oktobra imaćete još jedan sukob sa partnerom jer će svako držati svoju stranu. Nakon toga ćete uspeti da vaš odnos dovedete u red. Bićete spremniji na kompromise i uzećete neke stvari u svoje ruke, što će vašem partneru prijati. Imaćete više inicijative u svemu. Slobodni strelčevi uživaće početkom meseca oktobra. Sam oktobar biće dinamičan i doneće više od jedne prilike za ulazak u emotivnu vezu ali ovog puta pažljivo i ne zalećite se. Setite se prošlosti I kako ste se olako upuštali u veze i izlazili iz njih razočarani. Neće vam se svideti osobe koje vam budu prilazile, jer će svakome nedostajati ponešto od onoga što tražite. Krajem meseca pojaviće se neko ko je drugačiji od proseka i ko će vam ispuniti srce čežnjom.

Zdravlje je osetljivo. Hormonske smetnje, ciste i upale su moguće. Važno je da više pažnje posvetite svom zdravlju. Sve što ste zapustili biće potrebno da se sanira i dovede u bolje stanje. U tome ćete imati uspeha. Vaša ishrana u oktobru trebalo bi da sadrži namirnice koje vezuju toksične materije i ubrzavaju njihovo izbacivanje iz organizma. Izbacite kafu, slatkiše, smanjite mleko, a meso svedite na minimum. Jedite što više presne hrane, kako voća, tako i povrća. Pojačajte B vitamin.

Mesečni horoskop za oktobar: JARAC

Početkom meseca moguće su nesuglasice na radnom mestu, kako sa kolegama tako i sa nadređenima. Nećete uspeti da ostvarite jedan plan jer nećete uspeti da se prilagodite okolnostima i klijentima. Vi sami ćete biti skloni greškama. To će vas usporiti. Obratite više pažnje na vaše poslovne odnose i veze. Na teškoće ćete nailaziti u timskom radu. Vaši saradnici će kasniti sa ispunjavanjem svojih obaveza, što će dovesti do toga da ćete biti primorani da neke rokove prolongirate. Mogli biste zbog toga imati gubitke. Osim toga moguće je i neočekivani raskid sa jednim ili više saradnika Na finansijskom polju vas očekuju potresi koje ćete teško moći da podnesete i rešite. Sredinom meseca moguće je da dodje do obnavljanja jedne saradnje koja se u prošlosti pokazala plodnom i to će vam pomoći da počnete da se izvlačite iz gubitaka i teškoća nastalih u proteklom periodu. Bićete još neko vreme skloni ishitrenim potezima koji će dovoditi do nestabilnosti na polju novca. Najbolje bi bilo da izbegavate nove investicije. Krajem meseca uspećete da učvrstite svoj položaj zahvaljujući mudrim potezima. Uspeh ćete postići ako se bavite menadžmentom, poljoprivredom i trgovinom.

Jarčevima u vezi/braku krajnje je vreme da se posvete zajedničkim aktivnostima sa voljenom osobom i da smanje obuzetost raznim obavezama koje svakodnevno smišljaju kako bi izbegli bliskost. Oktobar donosi dosta iskušenja u vidu neslaganja sa voljenom osobom oko važnih zajedničkih planova. Moguće su i svađe. Sredinom meseca bićete motivisani da sa partnerom porazgovarate o svemu što vam pravi smetnje u vezi. Bićete iznenađeni koliko je vašem partneru stalo do zajedničkog vremena udvoje. Krajem meseca uspećete da nadoknadite veći deo propuštenog. Pokazećete iskrena osećanja voljenoj osobi. Slobodni jarčevi neće imati potrebu za stalnom vezom. Ono što vi osećate je površno. Pokušaćete da uđete u avanturu sa osobom koja nije slobodna ali ćete se ubrzo razočarati jer vam neće prijati. Osoba kojoj se vi dopadate biće ljubomorna zbog vaše avanture. Pokušaće da vam privuče pažnju na sebe i u tome će uspeti. Počeće da vam se nameće, a vi ćete ubrzo biti uhvaćeni u njenu mrežu. Krajem okotobra ćete ući u vezu, jer ćete shvatiti da se dobro slažete.

Zdravlje je osetljivo upravo jer ste podložni stresu, a stresa će biti u većim količinama, kako na poslu tako i u drugim oblastima života. To će vas činiti podložnim psihosomatskim smetnjama. Biće vam neophodna psihofizička relaksacija bar nekoliko puta nedeljno. Bićete posložni i prehladi. U drugoj polovini oktobra bićete mnogo bolje. Hrana koja sadrži više kalorija i proteina vam je neophodna tokom oktobra kako bi vaš organizam mogao uspešnije da se bori protiv stresa i bolesti. Čorbe od povrća su odličan izvor zdravlja. Med uzimajte svakodnevno. Ubacite vitamin C.

Mesečni horoskop za oktobar: VODOLIJA

Već na samom startu meseca ćete uvideti da se poslovni planovi ne razvijaju kako treba. Najviše ćete nailaziti na finansijske teškoće i nedostatak potrebnih sredstava. Iz tog raloga bićete primorani da prolongirate rokove i da neke stvari odložite dok ne rešite problem sa finansijama. U odnosima na poslu može da dođe do neslaganja. Sredinom meseca moguć je prekid jednog projekta što će ozbiljno ugroziti vaše pozicije i naneti vam gubitke. Bićete primorani da hitno reagujete i da uložite sve moguće napore da pronađete adekvatno rešenje. Moguć je konflikt sa nadređenima. Ako ste vi na položaju, vaš ugled će biti doveden u pitanje, a položaj će vam biti poljuljan. Sredinom meseca imaćete šansu da obnovite saradnju sa osobom koja vam je u prošlosti bila pouzdan savetnik. Takodje, u drugoj polovini meseca imaćete teške pregovore i moraćete da se izborite da biste zadržali svoje pozicije. U protivnom se može dogoditi da izgubite položaj ili budete premešteni na drugo radno mesto. Krajem oktobra će vam biti uglavnom naklonjena jer ćete uspeti da prevaziđete veći deo prethodno nabrojanih teškoća. Dobićete šansu da pokrenete ponovo jedan važan projekat koji je zaustavljen zbog nedostatka sredstava i počećete da prikupljate potrebne finansije koje će omogućiti dalji neometani razvoj vaših radnih zadataka. Vaše finansijsko stanje će se poboljšati, pa ćete nadoknaditi gubitke.

Vodolije u vezi/braku početkom meseca mogle bi da obrate pažnju na potrebe vašeg partnera. Bićete skloni da se zatvorite u sebe zbog briga na poslu i da zanemarite voljenu osobu. Mogu vas iznenaditi tajne koje će izaći na videlo zbog nečega što niste na vreme rešavali u vašoj emotivnoj vezi ili braku. Sredina oktobra nosi duge i otvorene razgovore sa partnerom o svemu što vas pritiska i ometa da budete srećni udvoje. Krajem meseca će vaša veza biti ponovo puna uzajamne pažnje i ljubavi. Oboje ćete biti zadovoljni i ispunjeni. Slobodne vodolije će biti zainteresovane jednom osobom koju će zapaziti na zabavi. Ovo je osoba vrlo slična vama, informisana, puna znanja, kulturno se ophodi I ima smisao za humor. Primetićete da se jedno drugome dopadate. Dogovorićete se da zajedno izađete. U početku će vaša simpatija da bude pomalo suzdržana kada su u pitanju stvari koje vode ka nečem više od zabave i koje zalaze u intimu. U drugoj polovini oktobra će se otvoriti.

Zdravlje je manje više dobro. Moguće su smetnje u predelu zglobova i kolena, kao i krsta. To može biti reumatske prirode, posebno ako ste u starijim godinama ali isto tako može da se dogodi usled pojačanih napora. Bićete osetljiviji na stres. Potrebno vam je više odmora. Druga polovina meseca vam donosi stabilnije zdravlje. Vaša ishrana zahteva lakšu hranu i više tečnosti. Sokovi od ceđenog voća, pomorandže, limuna, jabuke, bez dodatka konzervansa, već sveže ceđeni u sokovniku će ojačati vaš imuni sistem. Unosite više povrća i ribu. Meso, mleko i sir uzimajte u umerenim količinama. Izbegavajte žitarice, testeninu i jela pečena na ulju. Pijte svakodnevno zeleni čaj.
Mesečni horoskop za oktobar: RIBE

Početak meseca nije dobar, ukoliko radite sa inostranstvom. Nepovoljan period za saradnju sa inostranim partnerima i otežano odvijanje poslova koji su u vezi sa trgovinom uveznom robom, kao i teškoće ako se bavite prosvetom, kulturom i umetničkim zanimanjima. Doći će do iznenadnih prekida važnih pregovora oko projekta koji biste uskoro trebali da pokrenete. Ako se bavite oblastima saobraćaja, čuvajte se nezgoda. Druga polovina meseca donosi mogućnost razrešenja teškoća na koje ste nailazili u odnosima sa jednim saradnikom. Imaćete plodne ideje kako da vaše projekte rasporedite tako da možete da zaobiđete prepreke i da ubrzate ostvarenje prioritetnih ciljeva. Oslonite se na intuiciju jer ćete imati dobar osećaj.

Treća dekada oktobra će vam biti naklonjena i biće vam lakše da postižete željene rezultate. Uspeh vas očekuje u oblastima trgovine i zabave kao i u svemu gde se od vas traže kreativna rešenja. Kraj meseca donosi povoljnu priliku za dobijanje podrške od jedne osobe na visokom položaju koja će vam otvoriti vrata za napredak u poslu. Prižiće vam se prilika za poboljšanje finansijskog stanja jer ćete zahvaljujući mudrom potezu uspeti da ostvarite dobitak i uvećate zaradu. Na samom kraju oktobra biće neophodno da pristanete na kompromis kako biste uspešno okončali jedan važan dogovor.

Ribama u vezi/braku početak oktobra donosi vam nesuglasice sa partnerom. Nećete uspeti da se složite oko načina ostvarenja jednog zajedničkog cilja. Počećete i da sumnjate da partner nešto krije od vas. U nekim stvarima će izostati podrška. Partner će početi da se emotivno povlači. To će u vama uključiti alarme. Jedan nesporazum će izazvati prepirku i teške reči.

Tokom oktobra ćete najviše teškoća imati na polju komunikacija. Zauzimaćete suprotne stavove i više puta će vam se dešavati neočekivani ispadi i svađa koja će najčešće biti zbog sitnice. Nećete biti svesni da su nesporazumi između vas dvoje neosnovani. Na sreću, uspećete da pronađete zajednički prihvatljivo rešenje i vaš odnos će se vratiti u ravnotežu. Slobodne ribe osećaće se prazno i razočarano u prvoj polovini oktobra. Neko u koga ste polagali visoka očekivanja pokazao se kao nemoguća misija i uz to je odabrao da bude sa osobom o kojoj imate prilično nisko mišljenje. Vaše razočaranje neće trajati dugo jer će vam se neočekivano javiti neko koga dugo niste videli i ko je bio daleko od vas. To je neko s kim ste u prošlosti imali emotivnu vezu. Bićete prijatno iznenađeni promenom.
Zdravlje osetljivo, naročito grlo, bronhije i disajni organi. Prehlada je lako moguća ali i upalni procesi, pa je važno da se čuvate i koristite nešto za preventivu. Izbegavajte velike napore. U drugoj polovini oktobra ćete se osećati bolje i praktikovaćete svakodnevnu psihofizičku relaksaciju. Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice bogate proteinima i vlaknima. Umanjite unos slatkiša. Pojačajte E vitamin.

 

Foto: Pond5/by Igor_Kardasov

Srodni članci

Astrologija

Horoskop za Septembar

Mesečni horoskop za Septembar: OVAN Prva polovina septembra dobra je za uslužne delatnosti. Usmerite se ka tome, ukoliko vam poslo...

Astrologija

Horoskop za Avgust

Mesečni horoskop za avgust: OVAN Već na samom početku meseca potrebno je da počnete da rešavate svoje finansijske obaveze...