Astrologija

Dejstvo solarne eklipse

Tabloidi, razni mediji, strane i domaće novine, do 21.avgusta brujale su o Totalnom pomračenju Sunca nakon 99 godina. Pretpostavimo da je ovo novinarska sloboda, iako je ceo svet, osim malog broja smrtnika, zaista poverovao u totalno pomračenje Sunca nakon 99 godina. Zamislite taj spektakl, prisustvujete nečemu što se videlo na nebu pre 99 godina! Bilo bi lepo, kad bi bilo tako! Ovo čuveno pomračenje, dogodilo se pre 99 godina na tlu Amerike, pa su stanovnici pojedinih njenih delova imali priliku da vide totalno pomračenje u pravom obimu tek nakon 99 godina, dok su svi ostali duž cele severne Amerike mogli da prisustvuju delimičnom pomračenju. To je ta misterija, koja se dešava minimum dva puta godišnje, nekad je propraćena kao pravi spektakl, a nekad samo astronomi i astrolozi pomno prate ova dešavanja na nebu.

foto: pixabay

Još jedna demistifikacija, pričali su o četiri planete u nizu, viđene golim okom na nebu, dok je prava istina da smo mogli videti samo Veneru na nebu u trenutku pomračenja, kao i jednu zvezdu i to fiksnu, kraljevsku, Regulus. Baš ova planeta i baš ova zvezda na nebu, a pomračenje baš u petom polju, polju zabave, izlazaka, romantike i predbračne ljubavi.

I kako kaže naš narod „Tresla se gora, rodio se miš“. Ništa se epohalno nije desilo taj dan, osim jednog prirodnog fenomena, koji je interesantan za posmatranje. Nije se desilo… ali, ne znači da neće.

Važno je znati sledeće, nekima se totalno pomračenje, solarna eklipsa, tako jako odrazi na natalnu kartu, tj.kartu rođenja, da osete njeno dejstvo već nekoliko dana nakon ove eklipse, neki je osete u periodu do šest meseci. Delovanje ovog fenomena može da se oseća i do dve godine nakog totalnog pomračenja.

Dejstvo solarne eklipse koja se desila u večernjim satima, po našem vremenu, 21.avgusta ove godine, najjače će osetiti Lavovi, kao i Vodolije kao njegov opozitni znak.

Ukoliko znate svoj ascedent (podznak) pratite priču koja je vezana za taj znak, ako ne znate ili niste sigurni pratite tekst za znak u kome ste rođeni.

Pre nego što počnemo priču o znacima, jedna tačka, jedna poruka će biti jedinstvena za svakog pojedinca, poruka koju nosi ova eklipsa u znaku Lava, znaku vatre i znaku gde je Sunce najjače. Tačka ega, tačka svesti i duhovnog razvoja.

Pitanje koje će vam se nametnuti, dok još traje retrogradnost Merkura, Da li sam zadovoljan/na?

Koja je svrha ovog mog bića? Da li imam snage i motivacije da izguram svoj san? Jedno je sigurno, Sunce ili Ego u Lavu je najjače, ovo je trenutak kada možete pronaći motivaciju, ali u sebi, kada treba da jačate svoje samopouzdanje i da imate veru u sebe da možete da ostvarite bar neki svoj cilj. Ne plašite se promena, nekada mogu samo na prvi pogled izgledati loše, ali nisu loše, samo smo mi naučeni da po inerciji reagujemo strahom na promenu.

I ukoliko vam je neko nekada uradio natalnu kartu, obratite pažnju gde vam se nalazi znak Lava i da li imate neku planetu u Lavu, jer će se tu tražiti jačina, promena dejstvovanja i tas će prevagnuti baš tu, sa idejom da se stvari pokrenu.

I uživajte dragi moji, gledajte i upijajte, jer se u narednim godinama piše nova globalna i lična istorija.

OVAN

Ovnovi, naročito vi rođeni u trećoj dekadi, očekujte pomake na emotivnom planu. Nekim srećnim pripadnicama ovog znaka, koje duže vreme čekaju ili su možda posustale u nadanju, dešava se trudnoća. Neke su uoči eklipse i saznale srećne vesti. Neke već čekaju drugo dete. Ovnovima generalno slede promene u domu, pozitivne promene. Nema mesta strahu, to bar nije osobina Ovnova. Hrabro iskoračite i uzmite sve što vam je srcu drago. U ovom periodu, ukoliko ne znate odgovore, prepustite se, srce će vas voditi. Ukoliko ste se zasitili neke ljubavi, ali niste sigurni da li je zaista kraj, uskoro ćete znati. Samo jaki će opstati, ostali će spoznati nove ljubavne horizonte. Osmeh na lice, stiglo je 5 minuta slave za hrabre Ovnove.

BIK

Bikovima slede promene koje se tiču kuće, porodice i rodbine. Slediće i promene u načinu komunikacije sa bližjima. Osetićete da je došao trenutak da se neke priče zatvore. Stavite tačku, pratite osećaj. Ukoliko osetite da sa određenim, do juče, bliskim osobama, treba da prekinete komunikaciju, slušajte instinkt. Teško je venerinom znaku da ne bude voljena, ali voljeni ste od strane onih čija ljubav postojano gori. Pripazite se u prevozu, bilo da ste pešak ili vozač. Pazite na dokumenta i ukoliko nešto potpisujete otvorite širom oči u narednih 6 meseci.

BLIZANCI

Blizanci su preokupirani finansijama. Ovaj trend će vas pratiti u narednim mesecima. Ukoliko imate nove poslovne ideje, samo hrabro. Ukoliko pak želite da pravno zaokružite neka pitanja ovo je vaših pet minuta. Nemojte se povlačiti ukoliko u prvim mesecima, počev od septembra bude stagnacije, vaš poslovni rast i razvoj nastavlja svoj tok od proleća. Imate potrebu da reorganizujete svoj posao, da se pregrupišete, ovo je period kada treba investirati u reorganizaciju, kako bi se plodovi ubirali sledeće godine.

RAK

Rakovima startuje, možda više nego drugim znacima, novi životni ciklus na svim poljima. Pa dragi moji rakovi, ukoliko niste zadovoljni partnerom, ostavite ga. Stiže nova ljubav. Ukoliko je ova ljubav prava, spremajte se za novi ciklus i prekretnicu, za stvaranje doma i porodice. Rakove uvek, pored svog doma, zanima i pitanje finansija. Spremite se, vredni ste i zaslužujete da vam i finansije postanu jača karika u lancu. Sve u svemu, startuje za vas jedan novi životni ciklus.

LAV

Lavovima, naročito onima rođenima u poslednjim danima ovog znaka, sledi nov put. Kao što će Rakovi otvoriti novo životno poglavlje, tako će Lavovi otvoriti novu duhovnu etapu. Očekuju vas transformacije na duhovnom polju. Osetićete kao da ostavljate za sobom jedno odelo i oblačite novo ruho. Spremni ste za evoluciju. Mnogi lavovi će pretrpeti krah jednog svog sveta, kako bi shvatili da ih očekuju novi, bolji svetovi. Cela jedna godina će biti obeležena jednim krajem i jednim početkom. Neki će pretrpeti krah jedne ljubavi, da bi dočekali novu, pravu ljubav. Nekima se neće epohalno ništa u životu promeniti, pa će poželeti da promene frizuru, stil oblačenja, način ishrane. Promene su u vazduhu.

DEVICA

Strahovi, strahovi i opet strahovi. Dokle više s tim. Vreme je da skupite snagu i da se dignete sa dna. Vreme je za novi početak. Vreme je za novi posao, novu ljubav, nova prijateljstva. Zaboravite sve staro. Strahove ostavite na dnu. Ipak, bićete verni prijatelji. Nesebično ćete pružati pomoć svima. Nekima se vraća u život stara ljubav, razmislite o zatvaranju te priče. Vreme je za Sunce i za novi početak. Svitanja su najlepša, ne propustite novu šansu koju vam život pruža. Buđenje je u toku. Oslonite se na svoju intuiciju.

VAGA

Vage se šire na sve frontove. Ulazak u nove organizacione strukture je dominantno za vas u narednih 6 meseci. Upoznaćete i nove ljude s kojima ćete naći zajednički jezik, otvoriće se nova značajna prijateljstva. Vage očekuju dobre promene, povoljne okolnosti. Većina vas je pod zaštitom anđela čuvara. Iskoristite ovaj period. Neke vage će brinuti za zdravlje jednog od roditelja.

ŠKORPIJA

Škorpijama se menja poslovni status, menjaju posao ili napreduju na istom. Ipak, drage moje škorpije na putu do uspeha, ne palite mostove za sobom. Ne ulazite u konflikte na radnom mestu u narednim mesecima i ne suprotstavljajte se bez preke potrebe nadređenima. Obratite pažnju na dešavanja u kući i sa rodbinom.

STRELAC

Gde bi strelčevi nego na put. Otvaraju se pozicije za saradnju sa inostranstvom. Neke strelčeve očekuje i duhovni razvoj. Strelčevi željni učenja u narednim mesecima mogu nastaviti svoju edukaciju ili se poslovno usavršavati. Ukoliko osetite potrebu da se približite crkvi ili da se okrenete izučavanju filozofije ovo je period kao stvoren za ova pitanja. Pratite svoj životni tok i ne zanemarujte znakove na putu.

JARAC

Jarčevima je došlo vreme za dugo čekanu stabilnost. Veliki radnici i još veći karijeristi, u ovim mesecima biće okrenuti privatnom životu. Vreme je da zadržite proverene ljude uza se, a otpustite sve one koji su vam crpeli energiju. Posao će se naći u fokusu onim jarčevima koji imaju poslovna partnerstva. Neka će biti raskinuta, a neka će biti dovedena u pitanje. Vreme je za stabilne ljude i odnose i na ovom polju. Pojedini jarčevi će finansijski ojačati, a neke čeka nasledstvo.

VODOLIJA

Vodolije čeka turbulentan period na polju partnerskih, bračnih, odnosa, kao i na polju poslovnih odnosa. Neke vodolije može očekivati početak jednog ozbiljnog sudskog procesa. Neki će rešiti upravo vitalna pitanja kroz sud ili neku državnu instituciju. Vodolije očekuje i rešavanje odnosa sa kvazi prijateljima, ljudima koji se predstavljaju tako, a koji vam to u biti nisu. Ukoliko imate konkurenciju na poslovnom polju, očekujte da se i ovde situacija uskomeša, moraćete da nađete adekvatan odgovor za konkurente.

RIBE

Ribama promene stoje kako na poslovnom planu, tako i na polju svakodnevnice. Možete doći na ideju da određene navike nisu zdrave za vas, pa ih menjajte. Fokus će biti stavljen na posao, na vašu produktivnost. Pozabavite se svojim zdravljem, ovo je odličan period da ojačate i budete vitalni. Ukoliko želite kućnog ljubimca, što da ne! Možda u narednim mesecima i dobijete jednog.

I za kraj, Sunce najlepše sija iza najtamnijih noći. Prigrlite život i zasijajte punim sjajem. Pokažite sebe u pravom svetlu.

Srećno u nove početke!

Srodni članci

Astrologija

Horoskop za Oktobar

Mesečni horoskop za oktobar 2018. godine Mesečni horoskop za oktobar: OVAN Prva polovina oktobra biće stresna za vas. Ovo je n...

Astrologija

Horoskop za Septembar

Mesečni horoskop za Septembar: OVAN Prva polovina septembra dobra je za uslužne delatnosti. Usmerite se ka tome, ukoliko vam poslo...